Staré schody v novom šate

Máte vo svojom dome staré betónové schody, z ktorých už dávno poopadávali všetky lišty? Kovové zábradlie drží už len z pevnej vôle a vy sa na toto všetko nedokážete pozerať? Úplne vám rozumieme. Riešenie je veľmi jednoduché. Musíte sa čím skôr pustiť do rekonštrukcie.

Schody s bielou dlažbou.jpg

Mnoho ľudí vníma betón, ako veľmi neestetický prvok v domácnosti. To je ale veľký omyl. Ak je totiž betón pekne upravený, neopadávajú z neho kúsky a navyše ho skombinujete s vhodným typom zábradlia, dokážete za veľmi málo peňazí, vytvoriť neopakovateľný a najmä moderný efekt. Prvým krokom, by mala byť rekonštrukcia schodov. Nové zábradlie namontujte až po ukončení týchto prác. Mohli by ste ho totiž poškodiť, čo by bola veľká škoda.

Dlažba alebo betón

Rekonštrukcia betónových schodov, je v skutočnosti veľmi jednoduchá, finančne nenákladná a hlavne rýchla. Na začiatok ich poriadne ošetrite od všetkých nečistôt. Následne ich nechajte dobre preschnúť a môžete ísť na to. Starý a vypadaní betón najlepšie opravíte pomocou jemnej stierkovacej malty na báze špeciálnych cementov. Ide o materiál, ktorý slúži na opravu drobných nerovností. Touto maltou pokryte celé schody. Tak získate pekne rovný podklad. Po uschnutí schodov, na ne môžete začať klásť dlažbu. Na jej prilepenie použite neoprénové kontaktné lepidlo na vodnej báze. Druhou možnosťou je použiť ešte jednu vrstvu malty, poprípade jemného betónu a schody ponechať pekne betónové.

skleněné zábradl.jpg

Ide sa na zábradlie

Keď budú schody hotové, môžete pristúpiť k rekonštrukcii zábradlia. V kombinácii s betónom, ale taktiež dlažbou, najlepšie pôsobí sklenené zábradlie lmmont.sk. Existuje viacero spôsobov jeho ukotvenia. Môžeme však povedať, že všetky z nich sú časovo veľmi nenáročné. Sklo dokáže každý interiér pretvoriť na moderné a luxusne pôsobiace miesto. Preto určite siahnite po tejto voľbe. Ak si na montáž skleneného zábradlia netrúfate sami, nechajte ju na firmu, od ktorej budete kupovať materiál.